تشکیل پرونده الکترونیک سلامت و ارزیابی پایه
مدیریت یک بیماری مزمن، نیازمند تداوم و استمرار فرایند مراقبت و درمان می باشد. پاسخ به درمان و روند بهبودی در هر فرد حتی با وجود اتخاذ بهترین و مناسب ترین روش درمانی به شرایط بسیار متعددی وابسته است. لذا عواملی مثل سن، جنس، سایر بیماری هایی که فرد به آنها مبتلاست، داروهایی که مصرف می کند، مصرف دخانیات، الکل، سبک زندگی فرد شامل الگوی تحرک بدنی و ورزش، تغذیه و سایر شرایط فیزیولوژیکی بیمار.
با توجه به این توضیحات، ذخیره اطلاعات جامعی از بیماری و سلامت فرد و شرایط پیشگفت در اولین مراجعه بیمار ضرورت دارد. همزمان با شروع اولین اقدامات درمانی، ثبت آنها در پرونده پزشکی فرد بسیار اهمیت دارد. در مراجعات بعدی، نظارت بر تغییرات شرایط بیمار به سمت بهبودی، عدم تغییر و یا حتی وخیم تر شدن شرایط، ممکن است پزشک را مصمم کند تا الگوی مراقبت و درمان را تغییر دهد. تصاویر سریالی که از یک زخم در سیر درمان ثبت و ذخیره می گردد به همراه سایر اطلاعات مثل تغییرات ظاهری زخم، تورم، ترشحات، قرمزی، درد و.... همگی در این تصمیم حائز اهمیت هستند.
در پرونده کاغذی با قطور تر شدن اطلاعات پزشکی بیمار که در طول زمان حاصل می شود، جستجوی اطلاعات قبلی برای کادر درمان دشوارتر می گردد. ضمن اینکه تفسیر اطلاعاتی که در کنار هم قراردادن آنها موجب بالا رفتن دقت تشخیص و اتخاذ روش درمانی مناسب می شود بسیار سخت خواهد شد. پرونده الکترونیک بیمار راه حل برون رفت از این مشکل است.
در مرکز امید نو که به عنوان یک کلینیک فوق تخصصی زخم پای بیماران دیابتیک فعالیت می کند توجه به مراحل ترمیم زخم و پایش تغییرات در شرایط بیمار از اصول اجتناب ناپذیر محسوب می شود. بنابراین تشکیل پرونده به صورت الکترونیک و آرشیو اطلاعات یکی از مراحل مهم تلقی می گردد. در تشکیل پرونده سلامت بیماران، اطلاعات حاصل از شرح حال، معاینات، نتایج آزمایش ها، تصویربرداری های پزشکی، فتوگرافی های متمرکز بر زخم از زوایای مختلف و سایر اقدامات انجام شده در مرکز مورد توجه و ثبت قرار می گیرند. اقدامات ثبتی توسط پزشکان، پرستاران و سایر پیراپزشکان صورت می پذیرد. این اطلاعات نه تنها برای استفاده کادر درمان مرکز امید نو بلکه در قالب دسترسی اینترنتی در اختیار بیمار نیز قرار می گیرد.