زخم های دیابت

درمان زخم پای دیابتی با PRP

درمان زخم پای دیابتی با PRP

درمان زخم پای دیابتی با PRP یک روش نوین و جالب برای کمک به بهبود زخم است. در این روش از خون بیمار برای تحریک بازسازی و کمک به بافت آسیب دیده پوست استفاده می شود. در این روش پلاکت های جدا شده از خون شما مجدد به قسمت آسیب دیده برای درمان تزریق می‌شود. فاکتورهای رشدی که در خون شما وجود دارند روند بهبودی و درمان را تسریع می کنند.

در این مقاله قصد داریم تمام نکات را در زمینه درمان زخم پای دیابتی با PRP، فواید، عوارض و مشکلات احتمالی آن را بیان کنیم، با ما همراه باشید.

درمان زخم پای دیابتی با PRP چگونه انجام می شود؟

بدن انسان به طور طبیعی با پر کردن زخم، در بسیاری از موارد، خود را ترمیم می کند. در هنگام بروز زخم پای دیابتی که بدن، امکان ترمیم را ندارد، این ایده که این فرآیند را می‌توان به صورت خارجی برای بدن انجام داد و در مناطق یا آسیب های خاص اعمال کرد، اساس درک عملکرد احیا کننده فناوری جدید و هیجان انگیز در زمینه پزشکی را تشکیل می دهد که به نام “درمان زخم پای دیابتی با PRP” شناخته می شود.

یک پیشرفت امیدوارکننده در زمینه پزشکی ارتوپدی، استفاده از تزریق سلول های بنیادی و پلاسما، برای درمان بیماری های اسکلتی عضلانی است. هر دو روش درمانی محبوبیت قابل توجهی دارند، اما ممکن است تعجب کنید که چه مزایایی دارند.

پزشکان از درمان با سلول های بنیادی و پلاسمای غنی از پلاکت برای درمان شرایط و آسیب های مختلف استفاده می کنند. هر دو روش شامل استخراج مواد طبیعی از بدن و استفاده از تزریق موضعی برای قرار دادن مجدد آن است. درمان زخم پای دیابتی با PRP می تواند به ویژه برای آسیب های ورزشی و آسیب های مرتبط با زانو، کمر، شانه ها یا لگن موثر باشد. این روش علاوه بر ترمیم زخم دیابتی به عنوان گزینه ای جذاب برای ورزشکاران و افراد فعال است، زیرا زمان بهبودی فوق العاده کوتاهی دارد.

تزریق پی آر پی

هدف از درمان زخم دیابتی با PRP تسهیل بهبودی در بدن است. پی آر پی از پلاکت های خون استخراج شده از بدن شما ساخته می شود. این پلاکت ها حاوی فاکتورهای رشد هستند که به لخته شدن خون و آزادسازی فاکتورهای رشد کمک می کنند.

پلاکت ها وقتی در معرض نیروی گریز از مرکز قرار می گیرند از خون شما جدا می شوند.

پس از تزریق، پلاکت ها می توانند در ناحیه زخم به خوبی عمل کنند. این تزریق برای مناطقی که به طور طبیعی می توانند به خودی خود بهبود یابند یا نیاز به شروع فرآیندهای بهبود دارند، مانند زخم و تاندون ها بهترین عملکرد را دارد. ورزشکارانی مانند رافائل نادال و تایگر وودز هر دو از روش پی آر پی برای تسریع بهبودی خود استفاده کرده اند.

از آنجایی که خون به طور مداوم جایگزین می شود، محدودیت های کمی برای بازیابی پلاکت ها از بدن وجود دارد. تزریق ها باید با فاصله یک هفته به مدت سه هفته متوالی انجام شوند.

این درمان گاهی همراه با جراحی ارتوپدی برای تسریع بهبودی انجام می شود زیرا تزریق PRP غلیظ به تسهیل بهبودی کمک می کند.

بیشتر بدانید: لایت تراپی زخم دیابت

درمان زخم دیابت با پی آر پی

مزیت روش درمان زخم پای دیابتی با PRP

 مزایای درمان زخم پای دیابتی با PRP شامل موارد زیر است:

  • کمک به بهبودی زخم دیابتی
  • کاهش اندازه زخم
  • کاهش عمق زخم
  • مدیریت بروز زخم دیابتی

معایب روش PRP

میزان اثر بخشی در این روش در افراد متفاوت متغییر است و تمام افرادی که برای درمان زخم پای دیابتی با PRP مراجعه می کنند یک روند درمانی را تجربه نمی کنند. تعداد جلسات درمانی در این روش محدود به یک جلسه نمی شود و برای دیدن اثرات درمان باید درمان را به طور مداوم انجام دهید.

از آنجاییکه درمان زخم پای دیابتی با PRP یک درمان تخصصی است از انجام این درمان در مراکز غیرتخصصی خودداری کنید، زیرا عواقب احتمالی آن جبران ناپذیر است.

انواع درمان ها با روش PRP

درمان PRP به دلیل خواص ترمیم کنندگی و شفابخشی در زمینه های مختلف پزشکی کاربرد دارد. در اینجا برخی از درمان های رایج انجام شده با PRP آورده شده است:

ارتوپدی و پزشکی ورزشی

PRP اغلب برای درمان آسیب های مفصلی مانند زانو، شانه و مچ پا استفاده می شود. می تواند به درمان رگ به رگ شدن رباط و آسیب های عضلانی کمک کند.
همچنین این روش درمانی برای آسیب های مزمن تاندون مانند آرنج تنیس بازان، تاندونیت آشیل و تاندونیت کشکک موثر است.
روش تزریق پی آر پی در مفاصل آسیب دیده ناشی از آرتروز، می تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند و به طور بالقوه نیاز به جراحی را به تاخیر بیندازد.

پوست و زیبایی

روش PRP برای جوانسازی صورت، بهبود بافت، رنگ پوست و کاهش خطوط ریز بسیار کاربردی است. این روش برای درمان ریزش مو نیز استفاده می شود. تزریق پی آر پی در پوست سر برای درمان آلوپسی آندروژنیک (ریزش موی الگوی زنانه) با تحریک فولیکول های مو و تقویت رشد موهای جدید استفاده می شود.
همچنین این روش درمانی می تواند با بهبود و بازسازی پوست به کاهش ظاهر اسکارهای آکنه، علائم کشش و اسکارهای جراحی کمک کند.

درمان و کنترل آسیب های عصبی

درمان پی آر پی برای رفع آسیب عصبی بویژه در آسیب ناشی از تروما موثر است. در این حالت پی آر پی به بازسازی عصبی و کاهش درد کمک می کند.

سخن آخر

بطور کلی هدف درمان با پی آر پی کمک به تحریک و ترمیم بافت است، اگرچه اثربخشی این روش، بسته به نوع درمان متفاوت است. اما با توجه به خاصیت ترمیم کنندگی، درمان زخم پای دیابتی با PRP یک درمان امیدبخش برای بهبود شرایط پا و جلوگیری از قطع عضو است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *