درمان فشار خون بالا در طب سنتی به معنی مدیریت فشار خون است. باید بدانیم که فشار خون بالا می تواند برای بدن خطرات جدی ایجاد کند. درمان فشار خون بالا در طب سنتی معمولاً به ترکیبی از داروهای گیاهی و یک رژیم غذایی سالم نیاز دارد. برخی از راههای طبیعی در کاهش فشار خون موثرند، مانند خوردن سیر، ریحان، دارچین که ما به بررسی اثربخشی آنها در این مقاله می پردازیم.
باید بدانیم در مواردی که فشار خون بسیار بالا باشد نباید با به سراغ درمان های گیاهی بروید، زیرا در این حالت احتمال سکته قلبی وجود دارد. وقتی فشار خون بسیار بالا در حدود 18 را تجربه می کنید باید فورا به اورژانس مراجعه کنید. اما بطورکلی نگه داشتن فشارخون در حد نرمال اغلب با روش های گیاهی و طب سنتی و همچنین تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی امکان پذیر است. برخی از گیاهان و ادویه ها نیز ممکن است به کاهش فشار خون کمک کنند.
در زیر به بررسی درمان فشار خون بالال در طب سنتی می پردازیم و گیاهان را معرفی می کنیم که به کنترل و مدیریت فشار خون بالا کمک می کنند. این نکته را بخاطر داشته باشید که باید قبل از استفاده از هر یک از گیاهان زیر حتما با پزشک خود صحبت کنید.
درمان فشار خون بالا در طب سنتی با گیاهان
1. دارچین
دارچین برای قرن ها در طب سنتی برای درمان بیماری های قلبی، از جمله فشار خون بالا استفاده می شود. در حالی که به طور کامل درک نشده است که چگونه دارچین فشار خون را کاهش می دهد، تحقیقات نشان می دهد که دارچین می تواند به گشاد شدن و شل شدن رگ های خونی کمک کند.
مصرف دارچین فشار خون سیستولیک ( فشار بالا) و دیاستولیک ( فشار پایین) را به ترتیب به طور متوسط کاهش می دهد. این اثر زمانی قویتر بود که مردم دارچین را بهطور مداوم در طی 12 هفته مصرف کردند.
شما می توانید دارچین را بصورت روزانه در وعده های غذایی خود استفاده کنید.
2. دانه کرفس
دانه های کرفس دارای مواد مغذی مختلفی هستند، مانند:
- آهن
- منیزیم
- منگنز
- کلسیم
- فیبر
برخی تحقیقات نشان می دهد که دانه های کرفس به کاهش فشار خون کمک میکند. دانه کرفس همچنین منبع فیبر رژیمی است که در کاهش فشار خون نقش دارد.
3. هل
هل مملو از آنتی اکسیدان هایی است که به کاهش فشار خون و درمان سایر علائم سندرم متابولیک کمک کند. همچنین اثرات مثبتی بر روی موارد زیر دارد:
- چاقی
- سطح تری گلیسیرید
- سطح کلسترول
- حساسیت به انسولین
شما می توانید هل را به سادگی در وعده های غذایی یا به عنوان یک افزودنی طعم دهنده در چای و دمنوش هایتان استفاده کنید.
4. سیر
سیر سرشار از آلیسین است، این ماده ترکیبی است که برای قلب شما مفید است و اثرات محافظتی دارد. مطالعات نشان می دهد که مصرف سیر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش می دهد. این کاهش مشابه اثرات داروهای فشار خون است. بنابراین سیر یک ماده ی بسیار موثر در درمان و کنترل فشار خون است. می توانید سیر را به صورت ناشتا یا همراه وعده های غذایی خود مصرف کنید.
4. ریحان
ریحان در طب جایگزین محبوب است زیرا سرشار از ترکیبات قوی است.
مطالعات نشان می دهد که ریحان به کاهش فشار خون کمک میکند.ریحان را به راحتی می توان به انواع وعده های غذایی از جمله تخم مرغ همزده، سالاد، سس و غیره اضافه کرد. همچنین می توان آن را به عنوان گیاه گلدانی در داخل خانه نیز پرورش داد.
بیشتر بدانید: علائم دیابت در کودکان زیر 3 سال
5. جعفری
جعفری حاوی ترکیبات مختلفی مانند ویتامین C و کاروتنوئیدهای رژیمی است که فشار خون را کاهش میدهد.
جالب است بدانید که مکمل های کاروتنوئیدی در کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک موثرند. مطالعات نشان میدهد که جعفری با عمل کردن مانند یک مسدود کننده کانال کلسیم، یک نوع دارویی که به آرامش و گشاد شدن عروق خونی کمک می کند، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش می دهد.
فشارخون به چه معنی است؟
فشار خون به معنی کاری است که قلب باید انجام دهد تا خون را از طریق شریانها به منظور رساندن اکسیژن و مواد مغذی ضروری به تمام قسمتهای بدن انجام دهد.
فشارخون با دو عدد اندازگیری می شود. یک عدد نیرویی را که قلب شما خون را در اطراف بدن پمپاژ می کند را ثبت می کند. این بالاترین سطحی است که فشار خون شما به آن می رسد و فشار سیستولیک نامیده می شود. عدد دوم به پایینترین فشار اشاره دارد و مقداری است که هنگام شل شدن قلب بین ضربانها انجام میشود. این فشار دیاستولیک نامیده می شود.
فشار خون چند باشه خطرناک است؟
فشار معمولی 12 روی 8 است. اگر فشار خون شما بین 13 تا 13/9 بر روی8/9 باشد. بالا در نظر گرفته می شود. مرحله 2 فشار خون بالاتر است که 14 روی 9 یا بالاتر است. اگر بیش از یک بار فشار خون 18 روی 12 یا بالاتر داشتید، باید فوراً به دنبال درمان پزشکی باشید. وقتی فشار خون شما بسیار بالا از درمان های گیاهی و طب سنتی استفاده نکنید.
چرا فشار خون چه مشکلاتی را برای بدن ایجاد می کند؟
فشار خون بالا نشانه آن است که قلب و عروق خونی بیش از حد کار می کنند که به نوبه خود خطر حمله قلبی یا سکته را افزایش می دهد. همچنین می تواند منجر به شرایط دیگری مانند آنوریسم، نارسایی قلبی، مشکلات بینایی و نارسایی کلیه شود.
علائم فشار خون بالا چیست؟
فشار خون بالا گاهی اوقات “قاتل خاموش” نامیده می شود زیرا معمولاً هیچ علامتی وجود ندارد و ممکن است تشخیص داده نشود. تنها راه برای تعیین اینکه آیا شما به این بیماری مبتلا هستید یا خیر این است که به طور منظم توسط پزشک یا پرستار بررسی شود تا احتمال حمله قلبی یا سکته در شما کاهش یابد.
سایر روش ها برای کنترل فشار خون بالا چیست؟
اگر پزشک شما تشخیص دهد که فشارخون بالا دارید، موارد زیر را به شما توصیه می کند:
- وزن سالم را حفظ کنید
- سیگار را ترک کنید
- مصرف نمک را کاهش دهید
- الکل را در حد اعتدال بنوشید
- مصرف میوه و سبزیجات خود را افزایش دهید و رژیم غذایی سالم تری داشته باشید
- فعالیت بدنی بیشتری داشته باشید
- سعی کنید استرس را مدیریت کنید
- داروهای خود را طبق دستور مصرف کنید
اگر تغییرات سبک زندگی به تنهایی در کنترل فشار خون شما موثر نیست، ممکن است لازم باشد این تغییرات را با مصرف داروهای فشار خون ترکیب کنید. پزشک با توجه به سابقه پزشکی شما، بهترین دارو را برای شما تجویز خواهد کرد. برای برخی از افراد، کنترل فشار خون ممکن است دشوار باشد و بنابراین غیرعادی نیست که دوز داروی خود را تنظیم کنید یا مجبور شوید چندین دارو را امتحان کنید قبل از اینکه بهترین دارو را پیدا کنید.